vrijdag 12 juli 2013

NYX Jumbo Eye Pencils


Al heel lang wilde ik de NYX Jumbo Eye Pencils. Ik wist alleen niet waar je ze kon kopen, en bestellen vond ik geen  optie omdat mijn moeder het dan moest betalen, want ik kan nog niet online betalen. Ik zocht wat op google en kwam uit bij Douglas. Die zit bij ons in de stad Groningen. Ik ben daar toen heen geweest en ze hadden daar alleen maar NYX nagellak. Later kwam ik er achter dat de rest van de make-up alleen in de Douglas in Amsterdam verkrijgbaar is. Er zat niks anders op. Ik heb ze bij Douglas besteld, zonder verzend kosten (yay) en de volgende dag waren ze er.


Ik had drie kleuren besteld, waarvan één een cadeautje was voor een vriendin. Voor mezelf heb ik de twee kleuren 604 Milk en 611 Yogurt. Ik had Milk bedacht als basis,  om felle kleuren nog feller te laten worden. Yogurt had ik gewoon als mooi naturel kleurtje, waar ik dan eventueel nog de Catrice mono oogschaduw overheen kon doen.
In het begin dacht ik dat het zo'n uitdraai potlood was. Dat zou heel handig zijn geweest. Dan hoef je niet een extra grote puntenslijper te kopen voor dat éne potlood. 
De verpakking is helemaal van plastic, wat mij erg raar en onhandig lijkt op te slijpen, en heeft een dop die goed afsluit. 


Milk is gewoon een heel gepigmenteerde matte witte kleur, die dus goed als basis te gebruiken is, onder wat opvallendere kleuren. Yogurt is een soort bronzige  kleur, met een hint van roze. Yogurt heeft hele kleine glitters en een hele mooie glans.

611 Yogurt - 604 Milk

Ze zijn heel zacht en romig, waardoor ze makkelijk aan te brengen zijn. Ze kleuren komen op de huid zoals je ze in potloodvorm ziet, dus ze zijn goed gepigmenteerd. 

611 Yogurt - 604 Milk

Zo zien ze er uit als  ze helemaal zijn vervaagt, gewoon  met mijn vinger. Je blijft ze goed zien en de kleur verdwijnt niet totaal als bij sommige andere oogpotloden. Ze zijn makkelijk te vervagen, ook wel met een kwast. Persoonlijk vind ik met mijn vinger het makkelijkst en het fijnst.
Verder blijven ze goed zitten, trekken niet in de lijntjes, zonder een poeder oogschaduw er overheen.  Met poeder oogschaduw is het effect gewoon hetzelfde. Blijven goed zitten, de hele dag. 
Op de waterlijn blijven ze iets minder goed zitten, maar ze verdwijnen niet meteen. Ze blijven op de waterlijn ongeveer een uur of 2 zitten. Niet slecht, maar niet zo goed als een waterproef oogpotlood.


Wat ook fijn is om te weten is dat ze niet op dieren testen en dat de potloden recyclebaar zijn. Wie wil dat nou niet? :)

Verkrijgbaar in de winkel  van Douglas in Amsterdam.
Online verkrijgbaar bijv. bij Douglas.nl

Bij Douglas.nl kosten ze €5,03 per stuk