zaterdag 25 mei 2013

DIY Nagellak

Zoek je je ook altijd suf naar een leuke nagellak die goed bij je make-up past? Dat vind ik persoonlijk echt superrr leuk. Maar ook gewoon dat je geen zin hebt om duizenden nagellakjes te kopen terwijl je ze gewoon zelf kunt maken! Ik ga hier uitleggen hoe dat moet:



Wat je nodig hebt:
- een bakje (die vies mag worden ;))
- een doorzichtige nagellak of een matte topcoat als je een matte nagellak wilt maken
- een oogschaduw


Hoe ga je te werk??


Stap 1:
Doe een beetje oogschaduw in het bakje. Ik vind zelf de Catrice oogschaduw heel fijn omdat deze heel subtiel is, maar als je er meer van aanbrengt kun je hem ook meer laten opvallen. Als je een vloeibare oogschaduw gebruikt in plaats van een poederachtige, schraap dan een beetje van de kleur af met een mesje. Als je een poederachtige oogschaduw gebruikt heb je ongeveer één eetlepel nodig voor tien nagels.

Stap 2:

Voeg ongeveer 25 á 30 druppels doorzichtige nagellak of een matte topcoat toe aan de oogschaduw. Roer met een (oud) lepeltje door het mengsel totdat de oogschaduw en de nagellak goed gemengd zijn. Het moet een glad mengsel zijn, het lijkt als het goed is nu op gewone nagellak. Als hij iets te dik is, voeg dan nog wat nagellak toe. Is hij iets te dun? Voeg dan nog wat oogschaduw toe.

Stap 3:

Als jouw DIY Nagellak klaar is kun je hem net als gewone nagellak op je nagels lakken. Als je hem klaar hebt moet je hem gelijk op je nagles lakken want hij zal heel snel opdrogen en je wilt het resultaat wel zo snel mogelijk zien, toch? Lak nog een topcoat over je nagels en You Are Done!
Het bakje kun je met nagellakremover schoon maken ;) SUCCES.


Jij blij! Je vingers ook blij!
Kusjes! 

donderdag 23 mei 2013

HEMA chalky eyeshaders


Deze oogpotloodjes zijn super leuk voor de zomer, door de frisse, snoepige kleurtjes. Je kunt ze gebruiken voor kleine kleur accenten maar ook om een hele opvallende 
ooglook mee te maken. Ze zijn te gebruiken als eyeliner, oogschaduw of als basis waardoor de kleur
die je er overheen aanbreng extra fel word en goed blijft zitten. 


Het zijn vrij dikke en kortere potloodjes, waardoor ik ze heel makkelijk vind in het gebruik. Dat dikke is iets minder handig als je ze als dunne eyeliner wilt gebruiken. 


Ze zijn heel gepigmenteerd en heel zacht waardoor ze heel makkelijk te gebruiken zijn. Ze hebben alleen geen kleur namen of nummers. Maar ik heb ze in koraal, geel en mint. De koraal en de mint zijn beide mat en de gele heeft een kleine glitter. Ik hou persoonlijk niet zo van glitterende oogpotloden, maar bij de gele is het nauwelijks zichtbaar. 

Aan het eind van de dag zitten ze nog steeds gewoon goed. De kleur op de waterlijn is een heel kleinbeetje verdwenen, maar daar blijft het ook bij. De kleur op het ooglid is niet in de lijntjes getrokken (nou heb ik geen vette oogleden, als je die wel hebt zou het wel zo kunnen zijn dat ze in de lijntjes zijn getrokken).


Dit is een voorbeeld voor een opvallende look

De chalky eyeshaders zijn verkrijgbaar in 5 kleuren: geel, koraal, mint, blauw en paars.
Helaas is het een limited edition waardoor ze alleen maar in de zomer verkrijgbaar zijn. Snel naar de winkel dus!

Ze kosten per stuk €3,-

zondag 19 mei 2013

Revlon Scented Nail Polish








Ik zag deze nagellak liggen en vond het een heel mooi kleurtje. 
Knal roze of fuchsia, leuk voor de zomer. 
Daarna zag ik dat als hij opgedroogd was, hij een geurtje had. 
Dat maakte het nog leuker. Er stond alleen niet op waar hij naar ruikt, maar aangezien hij "raspberry rapture" heet, denk ik dat hij naar framboos ruikt.
 Ik was erg benieuwd en heb hem meegenomen om hem te testen.







Als je hem open doet ruikt hij gewoon naar nagellak en is er helemaal niks te bekennen van framboos. 
Hij heeft ook een vrij dun kwastje, waardoor je vaker over je nagel moet gaan om hem helemaal te bedekken. De substantie is redelijk vloeibaar waardoor het gemakkelijk over je nagel is te verdelen. Het is niet tè vloeibaar waardoor het helemaal van je nagel afstroomt. 









Het is echt heel leuk dat ze zoiets hebben bedacht. Hij ruikt redelijk sterk, maar niet te sterk waardoor je hele huis ernaar gaat ruiken.








Dit is één laagje

Hij droogt niet heel snel maar hij dekt heel goed met één laagje. 
Zodra hij ook maar een beetje droog word komt de zoete geur van frambozen je tegemoet. 

Hij kost €8,95